Torre del Suro
(Barcelona | El Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Torre del Suro (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Torre del Suro. Porta del mur

Barcelona - Torre del Suro. Porta del mur (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Ercilla, 17-57
Torre d'estiueig construïda cap a l'any 1910. No es coneix l'autor ni se sap d'on prové el nom, potser d'una antiga surera que hi pogués haver en aquest lloc. És un edifici concebut amb una planta en forma de ela, construït íntegrament amb maó vist, amb regruixos ornamentals i detalls de ceràmica blava. Tota la finca, de considerable extensió, està tancada amb un mur de maçoneria amb coronament de maó vist. Cal destacar un interessant fanal de ferro forjat plenament modernista.

La finca va ser adquirida als anys quaranta per Àngels Roca, i l'any 1948 la va donar als Germans Camils, els quals van construir al costat la Casa de Repòs Sant Camil, inaugurada l'any 1954. A la Torre del Suro hi va viure, fins a la seva mort, el cardenal Narcís Jubany, arquebisbe de Barcelona.