Escola Parc del Guinardó
(Barcelona | El Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Escola Parc del Guinardó. Postal antiga

TipusEdifici escolar
AutorAdolf Florensa Ferrer
Situació Garriga i Roca, 13
Escola promoguda per l'Ajuntament de Barcelona, va ser inaugurada l'any 1923, just després de la proclamació de la Dictadura de Primo de Rivera. La seva situació, a la falda del Guinardó, en plena natura, semblava idònia per a l'educació dels infants en un entorn que afavoria les activitats a l'aire lliure. Correspon al tipus d'escola-bosc, pensat per a afavorir a alumnes delicats de salut: pavellons amb porxos, amplis patis i jardins, segons el model suís.

Va ser projectada per Adolf Florensa i consta de tres edificis independents, concebuts a l'estil de les masies vuitcentistes, però amb uns amplis finestrals que permetessin una bona il·luminació, adaptats al pendent mitjançant un semisoterrani i una ornamentació continguda.

Diversos autors: Adolf Florensa i Ferrer (1889-1968). Ajuntament de Barcelona, 2002