Vil·la Rosario
(Barcelona | El Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Vinyals, 2-12

Barcelona - Vinyals, 2-12 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorDomènec Boada Piera
Situació Carrer Vinyals, 2-12 / Rubió i Ors, 70-72
Casa unifamiliar, amb jardí, adaptada al desnivell del solar, amb la façana principal abocada al xamfrà. Va ser projectada l'any 1912 per Domènec Boada i Piera (Barcelona, 1866 – 1947), un arquitecte modernista molt actiu a Barcelona, durant els primers anys del segle XX. És un edifici de façana simètrica, amb sòcol llis i la resta del parament d'estuc, imitant un encoixinat de carreus. Les llindes de les finestres estan perfilades amb relleus ornamentats, però la part més vistent és la barana que corona la casa i que li dona caràcter, especialment els trams calats, amb formes vegetals retorçades i un escacat de ceràmica al capdamunt.