Institut d'Investigació
(Barcelona | Hospital de Sant Pau - Barcelonès)

Barcelona - Hospital de Sant Pau. Institut d'Investigació

Barcelona - Hospital de Sant Pau. Institut d'Investigació (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorFelipe Pich-Aguilera Baurier
Situació Sant Quintí, 55-95
L'any 2018 es va inaugurar, al costat de llevant del recinte de l'Hospital de Sant Pau, l'edifici de l'Institut d'Investigació, dissenyat pels equips d’arquitectes Pich Architects/Pich-Aguilera i 2BMFG. Consta de dos soterranis, una planta baixa i tres plantes pis. La seva característica façana, que dona al carrer Sant Quintí, està acabada amb una gelosia de peces ceràmiques, teixida amb cable d'acer inoxidable, que canvia d'aparença segons la incidència de la llum solar al llarg del dia i de l'any. Un disseny que, malgrat el contrast formal amb el conjunt modernista, hi conviu i s'hi integra de forma natural i sense cap estridència.