Convent de Sant Joaquim dels Pares Mínims
(Barcelona | El Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Convent de Sant Joaquim dels Mínims

Barcelona - Convent de Sant Joaquim dels Mínims (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Convent de Sant Joaquim dels Mínims. Postal antiga

Situació Carrer de l'Oblit, 24
Els Pares Mínims es van establir a Horta l'any 1901 tot i que la seva primera capella, molt senzilla, no es va obrir fins a l'any següent. Durant els anys successius van anar construint el convent, el qual, després de la interrupció provocada pel saqueig durant la Setmana Tràgica, finalment es va poder inaugurar, l'any 1917. L'any 1936 va tornar a patir un incendi i posterior saqueig. El temple es va reconstruir acabada la Guerra. Actualment és també parròquia de Santa Isabel d'Aragó i Sant Joaquim.

Del conjunt destaca especialment la majestuosa façana de l'església, projectada dins d'un estil historicista, amb una façana de referència neoromànica, però amb una evident llibertat compositiva, i un interior neogòtic. De la façana destaca especialment la llotja que separa la porta de la rosassa, un element molt poc habitual en aquest tipus d'esglésies. El campanar, d'aparença castellera, està coronat amb una estructura de ferro que sosté la campana.