Convent
(Barcelona | Hospital de Sant Pau - Barcelonès)

Hospital de Sant Pau - Convent. Ala de llevant

Hospital de Sant Pau - Convent. Ala de llevant (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorPere Domènech Roura / Pau Gargallo (escult.)
Situació Interior de l'Hospital de Sant Pau
Conjunt de grans dimensions format per tres edificis juxtaposats, enllaçats a través de ponts. L'edifici central, el més gran, estava ocupat pel convent de les germanes que atenien l'Hospital. A l'edifici de ponent hi havia la farmàcia i al de llevant, les cuines. Aquest cos té la particularitat de tenir-hi encastada la façana barroca traslladada de l'església de Santa Marta, ubicada originalment a la Via Laietana, que tractem en fitxa independent.

L'edifici va ser construït als anys vint, durant la segona etapa constructiva dirigida per Pere Domènech Roura. Tot i mantenir la tònica general del conjunt, tant des del punt de vista formal com de la volumetria, el disseny palesa una major austeritat decorativa. El projecte original era molt més monumental, amb una torre central coronada amb una agulla, que no es va arribar a construir. Les escultures dels àngels que flanquegen la porta són obra de Pau Gargallo.

Actualment, acull el banc de sang.