Edifici d'Administració: Escultures de personatges històrics
(Barcelona | Hospital de Sant Pau - Barcelonès)

Hospital de Sant Pau - Santa Eulàlia (Eusebi Arnau) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Hospital de Sant Pau - Joan Fivaller (Eusebi Arnau)

Hospital de Sant Pau - Joan Fivaller (Eusebi Arnau) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Hospital de Sant Pau - Arnau de Vilanova (Eusebi Arnau)

Hospital de Sant Pau - Arnau de Vilanova (Eusebi Arnau) (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2011)

Hospital de Sant Pau - Bisbe Joan Ermengol (Eusebi Arnau)

Hospital de Sant Pau - Bisbe Joan Ermengol (Eusebi Arnau) (Foto: Enfo, 2014)

Hospital de Sant Pau - Jaume Salvador (Eusebi Arnau)

Hospital de Sant Pau - Jaume Salvador (Eusebi Arnau) (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en))

AutorEusebi Arnau Mascort
Situació Interior de l'Hospital de Sant Pau
A les cantonades i als murs de l'edifici d'Administració, Domènech i Montaner decidir col·locar deu estàtues de personatges vinculats a la història de Catalunya o a la fundació de l'Hospital. La selecció la va fer el mateix arquitecte i l'execució va anar a càrrec d'Eusebi Arnau. D'uns 2 m d'alçada i de factura realista, palesen el domini tècnic de l'escultor que es fa visible en l'expressivitat dels rostres i el tractament de les robes.

Eusebi Arnau Mascort (Barcelona, 1863 - 1933) va ser un dels grans escultors catalans del Modernisme, especialment pel que fa a l'escultura aplicada a l'arquitectura. L'any 1905 va signar el contracte pel qual es comprometia a fer les escultures de l'Hospital de Sant Pau. D'ell són també la major part de les figures que presideixen les façanes dels pavellons clínics.