Edifici d'Administració: Mosaics exteriors
(Barcelona | Hospital de Sant Pau - Barcelonès)

Hospital de Sant Pau - Mosaics exteriors

Hospital de Sant Pau - Mosaics exteriors (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMario Maragliano
Situació Interior de l'Hospital de Sant Pau
Als murs exteriors de l'edifici d'Administració es van col·locar 16 murals fets amb mosaic, que narren la història de l'Hospital, des de la fundació de l'edifici medieval fins al conjunt modernista. Els catorze primers van ser executats per Mario Maragliano, seguint dibuixos de Francesc Labarta, i els dos darrers, de l'any 1923, van ser realitzats per Lluís Bru.

Mario Maragliano i Navone (Gènova, 1864 – 1944), va ser un destacat mosaïcista instal·lat a Barcelona l'any 1884, on va intervenir en obres tan emblemàtiques com la Sagrada Família, el Palau de la Música o la casa Amatller.