Mercat d'Horta
(Barcelona | Horta - Barri Antic - Barcelonès)

Barcelona - Mercat d'Horta (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRamon Térmens Mauri
Situació Carrer Tajo, 75-79
El primer mercat que va tenir Horta era un conjunt de paradetes desmuntables que s'instal·laven al carrer Major (avui carrer Horta) els dies de mercat. L'any 1896 es van construir 28 barraques a la plaça d'Eivissa, que es va rebatejar com a plaça del Mercat.

L'increment demogràfic que va anar patint el barri durant les primeres dècades del segle XX van fer necessària la construcció d'un mercat cobert que, finalment, es va poder inaugurar, l'any 1951. L'edifici, molt funcional i amb escasses llicències ornamentals, va ser projectat per Ramon Térmens i Mauri (Barcelona 1892-1960). Té una estructura de formigó armat que genera un espai diàfan, amb un cos central quadrat, més alt, amb coberta reticular, que serveix de lluerna.