Can Gras
(Barcelona | Horta - Barri Antic - Barcelonès)

Barcelona - Santes Creus, 18-28 (Can Gras)

Barcelona - Santes Creus, 18-28 (Can Gras) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Can Gras, abans de la reforma

Barcelona - Can Gras, abans de la reforma (Foto: Jaume Caminal - Arxiu Municipal del Districte d' Horta-Guinardó- , 1953)

Situació Carrer Santes Creus, 18-28
L'origen d'aquesta masia es pot situar al segle XVII, però el seu aspecte actual és fruit d'una reforma que l'ha desfigurat completament. Podem comprovar-ho comparant la foto actual amb la de 1953. De l'edifici original només en resta la planta baixa i el primer pis.

Atesa la seva estructura original, es va construir cap a la fi del segle XVII o inicis del XVIII. Sabem que havia estat propietat de Pau Ferrer, que després va passar a Josep Sabadell i que, l'any 1760, va ser adquirida per Pau Gras i Quich, de qui va prendre el nom.

Al segle XX, entre altres usos, va fer de magatzem de fusta i ferro, després taller de reparació de cotxes, i posteriorment bar musical.