Antiga Casa de la Vila d'Horta
(Barcelona | Horta - Barri Antic - Barcelonès)

Barcelona - Santes Creus, 8-10

Barcelona - Santes Creus, 8-10 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorClaudi Duran Ventosa
Situació Carrer Santes Creus, 8-10
L'antic Ajuntament d'Horta es va instal·lar a l'antiga plaça Major del poble (l'actual plaça Santes Creus), l'any 1768. Tanmateix, l'edifici actual és molt posterior, de l'any 1898, projectat per l'arquitecte Claudi Duran Ventosa (Barcelona, 1864 - 1925). L'any 1906 s'hi va instal·lar l'Escola Unitària. Actualment acull serveis municipals del districte.

És un edifici en cantonada, de planta baixa i dos pisos, amb un balcó corregut al pis principal, que ressegueix la cantonada, sostingut amb mènsules de figures d'animals. Les finestres del primer pis estan ressaltades amb guardapols neogòtics mentre que les del segon pis ho estan amb unes amples motllures rectangulars.