Torre Mas Enrich
(Barcelona | Eixample d'Horta - Barcelonès)

Barcelona - Torre Mas Enrich

Barcelona - Torre Mas Enrich (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Plaça Ciutadella, 14-15 / Carrer Coimbra, 1-13
Necessita intervenció urgent
Antiga torre de guaita que al segle XVI formava part del desaparegut Mas Enrich (després Mas Fontanet) ubicat en un sector conegut com la Ciutadella. És de planta quadrada, feta de maçoneria irregular, amb les cantoneres de pedra, substituïda després per maó vist, en bona part. Està oberta amb un portal adovellat i dues finestres tardogòtiques.

De les dues finestres conopials que presenta, una conserva força bé les escultures dels brancals, amb els busts d'una dona i un home. Aquest porta un turbant, per això la torre es coneixia popularment com la Torre del Moro.

A 2021 el seu estat és molt lamentable. Es fa servir com a magatzem de ferralla i la seva degradació és evident. Hi ha un fort moviment veïnal per obligar l'Ajuntament a preservar-la, sense èxit fins ara.