Casa Francisco Zaragoza
(Barcelona | Eixample d'Horta - Barcelonès)

Barcelona - Sant Tomàs, 12

Barcelona - Sant Tomàs, 12 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorDomènec Boada Piera
Situació Carrer Sant Tomàs, 12
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i pis, projectat l'any 1909. Es pot considerar paradigmàtic d'un dels models més replicats, sempre amb alguna variant formal, en els habitatges modernistes de la primera i segona dècades del segle XX. Té un balcó corregut, que abasta tota la façana, sostingut amb mènsules molt ornamentades. La planta baixa està decorada amb estuc, imitant carreus i esgrafiats florals a les llindes. Al pis destaquen els frondosos relleus damunt de les llindes i l'escut del capcer, on hi ha les inicials F. Z. i la data de construcció.