Escola Industrial d'Arts i Oficis - Obra social Caixa Sabadell
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Obra Social de la Caixa de Sabadell, vista des del jardí (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

TipusEdifici escolar
AutorJeroni Martorell Terrats
Situació Font, 1
L'actual edifici de l'Obra Social de la Caixa de Sabadell havia allotjat originalment les aules, els tallers i les dependències de l'Escola Industrial d'Arts i Oficis. Acabada el 1910, pertany a la primera etapa constructiva de Martorell Terrats -fins a 1915-, d'influència gaudiniana i centreeuropea.

L'escola va ocupar l'edifici durant cinquanta anys i, a principis dels anys seixanta, va passar a acollir les dependències de l'Obra Social de la Caixa d'Estalvis de Sabadell (amb l'amfiteatre als jardins, la biblioteca, estatges d'entitats culturals, un auditori i una sala de conferències). De l'edifici en destaca l'alta torre cilíndrica que allotja a l'interior una àmplia escala.