Escola de les Dominiques d'Horta
(Barcelona | Eixample d'Horta - Barcelonès)

Barcelona - Escola de les Dominiques d'Horta. Postal antiga

TipusEdifici escolar
AutorJosep Torres Argullol / Joan Martorell
Situació Campoamor, 49-57
Escola fundada el 1875 per les germanes Dominiques de l’Anunciata com a Col·legi Santa Caterina de Siena-Dominiques d’Horta. L'edifici, iniciat aquell mateix any i enllestit tres anys després, va ser projectat per Josep Torres Argullol (Sallent, 1848 - 1911) seguint els esquemes habituals dels edificis religiosos de l'època. Construït en maó vist, s'articula al voltant d'un claustre interior, amb grans obertures interiors i exteriors, totes elles d'arc rebaixat. L'església, d'estil neogòtic, es va afegir l'any 1903. L'any 1919 es van fer obres d'ampliació.

Molt afectat pels successos de la Setmana Tràgica (1909), va haver de ser abandonat fins que no es va poder enllestir la restauració, l'any 1913. També va patir l'any 1936, quan l'edifici va ser encautat i ocupat per la CNT-FAI. L'any 1939 va poder tornar a funcionar com a escola i internat.