Casa Ramon Mas
(Barcelona | Sant Agustí - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Carders, 41 (Foto: Albert Esteves, 2013)

Barcelona - Carrer Carders, 41 (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep Ferrer, m.o.
Situació Carders, 41
Edifici construït l'any 1794, de planta baixa i quatre pisos amb accés a l'escala de veïns des del carrer Montanyans. La façana del carrer Carders, compta amb dos portals d'arc escarser i balcons alineats en dos eixos verticals, afegits al segle XIX. El més interessant de l'edifici són els esgrafiats, restaurats modernament, amb la figura d'un pastor amb animals, gerros i medallons florals.

Aquesta era la casa-fàbrica de Ramon Mas, que feia sabó. El 2006 es va refer l'edifici, que va conservar la façana amb els esgrafiats. S'hi van trobar restes d'un forn de ceràmica medieval.