Poema visual transitable
(Barcelona | Horta Nord - Collserola - Barcelonès)

Barcelona - Poema visual transitable

Barcelona - Poema visual transitable (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoan Brossa Cuervo
Situació Jardins de Marià Cañardo
Quan els arquitectes Esteve Bonell i Francesc Rius van projectar el velòdrom d'Horta, l'any 1983, es van encarregar també de dissenyar l'enjardinament exterior. Per això van demanar la participació de l'artista Joan Brossa, amic personal de Bonell, que va crear, per a l'ocasió, un dels seus poemes visuals. Es tracta de tres peces, relacionades amb la lletra A, que descriuen un petit itinerari. Aquest comença amb una lletra A majúscula de grans dimensions, acaba amb la mateixa lletra enrunada i, entremig, diversos signes de puntuació dipositats sobre l'herba. S'ha interpretat com una al·legoria de la vida. L'obra es va inaugurar l'any 1984.