Hospital de Sant Llàtzer
(Barcelona | Horta Nord - Collserola - Barcelonès)

Barcelona - Hospital de Sant Llàtzer (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorVicenç Artigas Albertí
Situació Camí de Can Masdeu
L'any 1901, l'heretat de Can Masdeu, situada a la part més alta de l'antic terme d'Horta, va ser adjudicada per subhasta a l’Hospital de la Santa Creu. Dos anys després l'Hospital va decidir habilitar la casa com a hospital per a leprosos. Els primers malalts es van traslladar l'any 1904. Cap a l'any 1930, es va posar de manifest la necessitat de construir un nou edifici més gran i més modern. L'any 1931 es va aprovar el projecte, signat per l'arquitecte Vicenç Artigas, però les obres es van suspendre l'any 1934 i no es van reprendre fins després de la Guerra. L'any 1955 es va decidir convertir-lo en un hospital antituberculós per a infants, que va estar en funcionament fins al 1974 i, des de llavors, roman tancat i desocupat.