Casa Francesc Rocamora
(Barcelona | Sant Pere - Barcelonès)

Barcelona - Méndez Núñez, 6

Barcelona - Méndez Núñez, 6 (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorManuel Guitart Codorniu
Situació Méndez Núñez, 6
Edifici de l'any 1901, amb planta baixa, cinc pisos i planta terrat. La façana, estucada, s'articula en cinc eixos verticals de forma simètrica. Els eixos exteriors sobresurten de la línia de façana, amb un acabat imitant pedra, i són coronats amb entaulaments esculpits. Els balcons, amb llosana de pedra sobre mènsules, tenen emmarcament motllurat i, al pis superior, són coronats amb uns frontons triangulars de reminiscència clàssica. La planta baixa s'obre amb cinc portals d'arc escarser. El del mig, corresponent a l'entrada de l'edifici, és embellit amb un marc de pedra esculpida amb densa floritura, decoració que es veu reforçada amb les cartel·les ornades del balcó principal.