Palau Desvalls
(Barcelona | Horta Nord - Collserola - Barcelonès)

Barcelona - Palau Desvalls (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Palau Desvalls. Postal antiga

Barcelona - Palau Desvalls (Foto: Elena Ponce Núñez, 2021)

Situació Pg. Castanyers, 1-17
InterèsEspecial interès Interessant
Al voltant d'una torre de defensa medieval, bastida cap al segle XI i ampliada amb algunes construccions annexes durant els segles següents, es va construir, a mitjan segle XVIII, un gran palau senyorial. N'era el propietari Joan Antoni Desvalls i d'Ardena, marquès de Llupià i marquès consort d'Alfarràs. A mitjan segle XIX, el palau va ser objecte d'una important reforma que li va atorgar el seu aspecte actual. Aquesta reforma es va fer seguint models orientalistes i és un dels primers edificis barcelonins concebuts dins d'aquest estil. L'any 1880 es va crear, al seu costat, un important jardí modernament transformat en un parc públic, el Parc del Laberint. La família Desvalls en va mantenir la propietat fins a l’any 1967, quan va ser permutada amb l’ajuntament de Barcelona.