Jardins del Laberint d'Horta: escultures
(Barcelona | Horta Nord - Collserola - Barcelonès)

Barcelona - Laberint d'Horta. Símbol heràldic dels Llupià (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Laberint d'Horta. Art i Natura

Barcelona - Laberint d'Horta. Art i Natura (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Parc del Laberint
Els jardins del Laberint d'Horta compten amb diverses escultures de gran interès artístic. Dissortadament, no es coneix l'autor de cap d'elles. Algunes provenen del primer jardí i altres han estat incorporades posteriorment.

Les dues escultures més rellevants són les que estan situades a l'interior de sengles templets. Una d'elles és la representació de la deessa Àrtemis (la Diana romana) tot i que alguns autors consideren que es refereix a Ariadna. L'altra representa a Dànae (a vegades denominada Elisa o Melissa). Rosa Maria Moreno, en canvi, interpreta que són al·legories del Comerç i de la Indústria. Ambdues són obres del barroc tardà, procedents del primer jardí neoclàssic, dels darrers anys del segle XVIII.