Escultura Ritme i projecció
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - Escultura <i>Ritme i projecció</i>

Barcelona - Escultura Ritme i projecció (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMarcel Martí Badenes
Situació Pla de Montbau
Obra de l'any 1961 instal·lada a l'interior d'un estany rectangular, a la plaça del Pla de Montbau, sorgida entre els blocs d'edificis del nou barri, construïts pocs anys abans. Està feta amb peces metàl·liques de formes geomètriques, el·líptiques i triangulars, interposades.

L'autor va ser Marcel Martí Badenes (Alvear, Argentina, 1925 - 2010), instal·lat a Barcelona des dels tres anys. És una de les primeres escultures abstractes situades en espais públics de Barcelona. En paraules de l'artista És una fusió plàstica amb el barri de Montbau, en el sentit del ritme del treball realitzat per donar habitatges a les persones, però habitatges moderns. Per això és una escultura que ha de fondre's amb l'arquitectura.