Escultura Maternitat
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - Escultura <i>Maternitat</i>

Barcelona - Escultura Maternitat (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorCarlos Ferreira de la Torre
Situació Hospital Vall d'Hebron. Aparcament Hopital de la Dona
Obra de Carlos Ferreira de la Torre (Valdemoro, Madrid, 1914 - 1990), de l'any 1966, any de la inauguració del bloc d'obstetrícia de l'Hospital de la Vall d'Hebron (llavors denominat Residencia Francisco Franco). És una evocació de la maternitat, amb la figura estilitzada i deformada d'una mare asseguda, amb el seu fill a la falda, al qual protegeix amb les seves mans enllaçades.

Carlos Ferreira de la Torre va ser un escultor que va conrear l'abstracció i la figuració. Membre de la Joven Escuela Madrileña, va estar molt vinculat al règim franquista, amb obres al Valle de los Caídos i el monument a Calvo Sotelo, a la plaça Castella de Madrid.