La Casa dels Xuklis
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - La Casa dels Xuklis

Barcelona - La Casa dels Xuklis (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMBM (Oriol Bohigas, Josep M. Martorell, David Mackay)
Situació Hipàtia d'Alexàndria, 5-7
Fruit d'un projecte innovador i pioner a Europa, és un edifici hospitalari destinat als nens amb càncer i a les seves famílies. Es va inaugurar l'any 2011. Proporciona allotjament a 25 famílies en uns petits apartaments individuals, situats al voltant d'un pati, a l'estil dels antics atris romans. Al costat, però independent, hi ha amb un centre de dia que allotja els serveis comuns i està destinat també a les famílies no residents. Del seu disseny destaquen especialment les cobertes, fetes amb xapa de zinc ventilada, articulades de tal manera que garanteixin una ventilació creuada natural que evita l'ús de l'aire condicionat.