Col·legi Sagrada Família
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Col·legi Sagrada Família (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

TipusEdifici escolar
AutorGabriel Borrell Cardona
Situació Indústria, 9
La primera escola de les Religioses de la Sagrada Família va ser fundada per Pilar Vilà l'any 1890 i estava situada al núm. 10 del carrer de Sant Josep. El creixement del col·legi va fer necessària la construcció d'un nou edifici, el qual va ser projectat l'any 1908 per l'arquitecte Gabriel Borrell i inaugurat l'any següent. Posteriorment ha estat ampliat amb dos pisos més.

L'edifici destaca per l'ús d'arcs parabòlics a la porta d'entrada i la finestra del costat. A la façana s'utilitzen les rajoles i el trencadís, i trobem, com és freqüent al modernisme a Sabadell, reixes força treballades.