Església del Sant Crist
(Barcelona | Sant Genís dels Agudells - Barcelonès)

Barcelona - Església del Sant Crist

Barcelona - Església del Sant Crist (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer de Natzaret, 5,
L'origen d'aquesta parròquia és un oratori construït l'any 1691 a tocar del camí de Sant Cugat, en terres de Can Besora. L'any 1782, Josep Gualba va transformar l'oratori en una capella barroca, decorada amb esgrafiats, les ruïnes de la qual es van conservar fins als anys seixanta.

L'actual capella neogòtica va ser construïda, l'any 1931, per una descendent dels Gualba, Anna Pifarrer, no gaire lluny de l'antiga. Sufragània inicialment de Sant Genís, va assolir la categoria parroquial l'any 1969. És un edifici de nau única coberta amb volta de canó, amb dues capelles laterals que, en ser allargades, l'any 1974, fan la funció de transsepte.