Despatx Lluch
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Despatx Lluch, detall de les arcades

Despatx Lluch, detall de les arcades (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

AutorJuli Batllevell Arús
Situació Indústria, 10
El Despatx Lluch es va construir l'any 1908 com a despatx tèxtil per encàrrec de Joaquim Taulé. L'any 1936 va ser adquirit per l'empresari Fèlix Lluch. És obra de l'arquitecte Juli Batllevell, ajudant d'en Gaudí, la influència del qual es fa ben palesa en els detalls ornamentals.

L'edifici, emplaçat entre mitgeres, està dividit en planta i pis. La façana està acabada amb estuc, imitant maó vist, i decorada amb esgrafiats. Destaca la galeria d'arcades, amb columnes decorades amb unes grans roses de pedra. També són remarcables les finestres de la planta baixa, arquitravades, i amb un ampit còncau i decorat amb trencadís ceràmic.

Rehabilitat entre 2002 i 2004, actualment allotja el Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Sabadell.