Cases del carrer Antoni Gilabert
(Barcelona | Verdum - Barcelonès)

Barcelona - Antoni Gilabert, 52-56

Barcelona - Antoni Gilabert, 52-56 (Foto: Albert Esteves)

Barcelona - Antoni Gilabert, 52-56 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer d'Antoni Gilabert, 52-56
Conjunt de tres cases unifamiliars adossades, un dels escassos testimonis que es conserven a tot el districte de Nou Barris, d'un tipus d'edificació molt senzill, però d'una gran dignitat, que va sovintejar a Catalunya durant els primers anys del segle XX. De les façanes, molt ben conservades, destaquen els relleus ornamentals, en forma de garlandes, i les balustrades dels terrats. Segons el Cadastre, són de l'any 1923.

És inexplicable que no estiguin catalogades per l'Ajuntament i que, per tant, no gaudeixin de cap mena de protecció, atesa la manca de patrimoni històric conservat que pateixen aquests barris. I més encara, tenint en compte que altres conjunts de similars característiques, d'altres barris, sí que ho estan.
Albert Esteves