Llars Mundet. Murals del Teatre
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - Llars Mundet. Murals del Teatre (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorJosep Guinovart Bertran
Situació Recinte Mundet. Pavelló del Teatre
Josep Guinovart Bertran (Barcelona, 1927-2007) havia realitzat diversos murals per a edificis moderns durant els anys cinquanta. Els del Teatre de les Llars Mundet, de l'any 1957, pertanyen a l'època en què l'artista començava a abandonar el realisme per abraçar l'abstracció i l'experimentació matèrica. Són, doncs, l'exponent de la seva darrera etapa figurativa, escenes d'una certa ingenuïtat, molt alegres, segurament pensant en els nens pels qui estava destinat el teatre. En els fons, tanmateix, ja es percep el viratge cap a l'abstracció. Presenten el món dels titelles, el del circ, la música i la dansa.

Dalmau, Òscar: Barcelona retro. GG, 2019