Farmàcia Argelaguet
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Farmàcia Argelaguet (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

TipusEstabliment comercial
AutorModest Casademunt
Situació Pedregar, 20
Farmàcia fundada pel sabadellenc Josep Argemí i Calvet, que la va regentar entre 1881 i 1930. El va succeir el seu gendre, el farmacèutic, Joan Comas i Ribatallada, del 1930 al 1961, i des del 1962 el farmacèutic Jaume Argelaguet Vila nascut a Esparreguerra (1930-2005), i des del 2005 Santi Argelaguet Argemí.

La farmàcia, que té dues façanes, una al carrer del Pedregar i l'altra al carrer de Sant Antoni Maria Claret, està situada en un edifici construït l'any 1881 pel mestre d'obres Josep Antoni Obradors. L'any 1920 l'artista local Modest Casademunt va realitzar els mosaics de la façana del carrer Pare Claret, i l'any següent la del carrer Pedregar, molt semblant a l'anterior. Hi podem veure els busts d'Hipòcrates i Galè, els símbols de la Farmàcia i plantes medicinals.