Monument a Anselm Clavé
(Barcelona | Prosperitat - Barcelonès)

Barcelona - Monument a Anselm Clavé (Via Júlia) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Monument a Anselm Clavé (Via Júlia). Revers

Barcelona - Monument a Anselm Clavé (Via Júlia). Revers (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Via Júlia, davant de la plaça Francesc Layret
Làpida commemorativa promoguda per l'Agrupació Sardanista L'Ideal d'en Clavé del barri de les Roquetes. És un bloc rectangular de granit, a l'anvers del qual hi ha un medalló amb l'efígie en bronze de Josep Anselm Clavé, i al revers, un medalló de la mateixa mida amb l'escut de l'Agrupació. Els dos medallons provenen d'un monument anterior que estava situat al final de la Via Júlia i que s'havia inaugurat l'any 1980, coincidint amb els cent cinquanta anys del naixement de l'il·lustre músic. L'any 1994, els serveis tècnics del districte, dirigits per l'arquitecte Juan Pablo Jaroslavsky, van dissenyar aquest monument, per integrar ambdós medallons.