Mercat de Montserrat
(Barcelona | Roquetes - Barcelonès)

Barcelona - Mercat de Montserrat (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusMercat
AutorJosep Anglada / Daniel Gelabert / Josep Ribes
Situació Via Favència, 241
El barri de Roquetes, urbanitzat des de començament del segle XX, va densificar-se a partir dels anys cinquanta amb l'arribada de la immigració, sovint mitjançant cases d'autoconstrucció, amb unes infraestructures i uns serveis molt precaris. L'any 1960 es va construir el mercat del barri, projectat pels arquitectes Anglada, Gelabert i Ribes, que pocs anys després projectarien l'edifici Colón, de la Rambla.

Té la particularitat d'estar dividit en dos nivells, amb la planta baixa alineada amb la Via Favència. Li donen personalitat els mòduls del pis superior, amb les seves cobertes ondulades i la marquesina sinuosa que recorre la façana principal. Té una superfície total de 3.374 m² i una superfície comercial de 1.345 m².