Monument a Salvador Puig Antich
(Barcelona | Roquetes - Barcelonès)

Barcelona - Plaça Salvador Puig Antich

Barcelona - Plaça Salvador Puig Antich (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorGerard Cuartero, Nicolás Aparicio
Situació Plaça Salvador Puig Antich / Carrer Llobera
Salvador Puig Antich, militant anarquista i antifeixista, va ser un dels darrers condemnats a mort pel franquisme. Sentenciat per un tribunal militar, va morir executat l'any 1974, quan només tenia vint-i-cinc anys. L'any 2006 es va decidir donar el seu nom a una plaça situada a la part alta del barri de Roquetes i, deu anys després, el 2016, s'inaugurava un monument commemoratiu. Consisteix en una estructura metàl·lica atracada al mur, que emmarca uns panells informatius i les flors de quatre pètals conegudes com a "model Barcelona", utilitzades com a rajoles a molts carrers i places de la ciutat.