Habitatges Urrutia
(Barcelona | Can Peguera - Barcelonès)

Barcelona - Passeig Urrutia, 1-9

Barcelona - Passeig Urrutia, 1-9 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoan Callís, Pia Wortham
Situació Pg. Urrutia, 1-9
Edifici d'habitatges, amb serveis per a gent gran, promoguts pel Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona. El projecte és de l'any 2005 i es va finalitzar l'any 2007. Està situat al costat del Parc Central de Nou Barris, on aboca la façana interior. És justament aquesta façana la que li dona caràcter. Està plantejada en ziga-zaga i genera un voladís suportat per pilars metàl·lics, tant a la cantonada principal com al damunt de les escales de l'estany de Can Carreres. La personalitat de l'obra ve definida, també, per la seva combinació cromàtica, on les taques geomètriques de color verd combinen amb els blancs i grocs de fons i on les persianes, d'un verd cridaner, hi juguen un paper destacat.

El projecte va tenir una menció a la X Bienal d’Arquitectura Espanyola.