Aqüeducte Dosrius
(Barcelona | La Guineueta - Barcelonès)

Barcelona - Aqüeducte Dosrius

Barcelona - Aqüeducte Dosrius (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Passeig de Fabra i Puig, 423-429
A mitjan segle XIX, l'empresa Palau, García i Cia es va encarregar de construir una llarguíssima conducció hidràulica, d'uns 50 km, que portava l'aigua des del municipi de Dosrius, al Maresme, fins a Gràcia. Va estar en funcionament fins als anys cinquanta del segle XX. D'aquell llarg traçat s'han conservat diversos aqüeductes. Un dels trams és el que ha quedat integrat dins del Parc Central de Nou Barris. És una construcció feta amb maçoneria irregular, amb maó vist a l'intradós dels arcs i a les impostes i cornises. Consta de tres grans arcs i un de més petit separat per la pilastra. A la part central hi ha una elevació dels murs que fa l'efecte de torre. Ara és transitable i fa funcions de pont, el qual permet travessar l'estany artificial que s'ha construït a sota.