Església de Sant Mateu
(Barcelona | La Guineueta - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Mateu (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Església de Sant Mateu, a principis dels seixanta

AutorJaume Riba, Manuel Marrón, Oriol Marrón
Situació Via Favència, 80
Quan, als anys cinquanta del segle passat, va començar a urbanitzar-se l’esplanada de Can Guineueta, es va fer necessari construir una capella per oferir als veïns els serveis litúrgics. Aquesta primera església estava dedicada a Sant Felip Neri i depenia de la parròquia de Sant Francesc Xavier, a l’actual Can Peguera. L'any 1952 es va posar la primera pedra del vell temple, que s'ha restaurat i encara es conserva, constituït en parròquia des de 1963. El primer capellà va ser mossèn Josep Comerma.

Aquesta primera església es va anar quedant petita i, entre 1997 i 1998, es va construir un nou temple, al costat de l'anterior, que li fa de complement. Així, l'obra dels anys cinquanta, de línies fabrils, amb el seu campanar coronat per una creu de sis braços, conviu harmònicament amb una nova nau de maó vist, coberta sobre una encavallada de fusta.