Monument A Blas Infante
(Barcelona | La Guineueta - Barcelonès)

Barcelona - Monument a Blas Infante

Barcelona - Monument a Blas Infante (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorXavier Cuenca Iturat (bust) / Josep Lluís Delgado (columnes)
Situació Parc de la Guineueta
Monument en homenatge a Blas Infante Pérez de Vargas (Casares -Màlaga- 1885 - 1936), principal exponent del nacionalisme andalús, afusellat pels franquistes en començar la Guerra Civil. Està compost de dos elements separats i executats en moments diferents. D'una banda una filera de columnes truncades de marbre rosa, de diferent alçada, situades sobre un pedestal de granit. Aquestes columnes, que simbolitzen les vuit províncies andaluses, estaven dipositades i oblidades en un magatzem municipal, a Montjuïc. Va ser promogut pel Centre Andalús de Catalunya i inaugurat l'any 1982.

L'any 1995, amb l'impuls de l'associació Almenara, es va situar a pocs metres un bust de bronze sobre un bloc de pedra natural, obra de Xavier Cuenca. Uns mesos després, la mateixa associació va plantar al seu costat dues oliveres portades expressament des de Màlaga.