Can Carreres
(Barcelona | La Guineueta - Barcelonès)

Barcelona - Can Carreres

Barcelona - Can Carreres (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Parc Central de Nou Barris
Masia d'origen antic, coneguda com a Mas Sala, al segle XIX, època a la qual pertany l'edifici actual. Al darrer terç del segle XIX era propietat de l'important paperaire Lluís Guarro i Casas. Va ser ell qui va vendre una part de la finca a l'Institut Mental. L’any 1914 es van fer càrrec de la masia els masovers Josep Mompart i Rita Estadella, que venien de Torre Llobeta. L'any 1947, el fill de Lluís Guarro va vendre gran part del que quedava de l'heretat a Mercè Nuet mentre que l'altra part, juntament amb la casa, se la va quedar Concepció Mompart, filla dels masovers, i el seu marit, Daniel Valls. Els darrers propietaris van ser Rita Valls Mompart i al seu marit, Jaume Roca. Als anys noranta, en fer-se el Parc Central de Nou Barris, va ser expropiada per l'Ajuntament i incorporada al Parc.