La Balena del Parc Central
(Barcelona | La Guineueta - Barcelonès)

Barcelona - Parc Central de Nou Barris. La Balena

Barcelona - Parc Central de Nou Barris. La Balena (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJordi Queralt Suau
Situació Parc Central de Nou Barris
Al Parc Central de Nou Barris, un dels elements que més sorprèn, tant a infants com a grans, és una cap de balena que sembla emergir de les aigües i que no és sinó una instal·lació arquitectònica destinada al joc infantil. La seva densitat i complexitat interior constitueixen una atracció ineludible per tots els nens que visiten el parc -i per molts adults-, que convida a explorar tots els seus detalls i a deixar anar la imaginació.

Instal·lada l'any 2019, va ser projectada per l'arquitecte i dissenyador Jordi Queralt Suau i va quedar finalista en la categoria Ciutat i Paisatge dels Premis FAD 2020.