Ateneu Popular de Nou Barris. Mural del 40 aniversari
(Barcelona | Trinitat Nova - Barcelonès)

Barcelona - Ateneu Popular de Nou Barris. Mural del 40 aniversari (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorMiquel Wert Jirheden
Situació Portlligat, 11
L'any 2017, l'Ateneu Popular de Nou Barris celebrava el 40 aniversari de l'okupació popular d'una vella fàbrica d'asfalts que va suposar el naixement de l'Ateneu. Per commemorar la data, l'artista grafiter Miquel Wert va pintar un mural a la façana del carrer Portlligat, on es recrea un sopar del Grup de Dones de Nou Barris, celebrat l'any 1988, a partir d'una fotografia escollida per l'artista. Com és habitual en ell, el mural és en blanc i negre i, segons va declarar en una entrevista publicada al web de l'entitat, té un aire poc precís, difós. Amb això pretenc que l’obra estigui oberta a interpretacions i que remeti únicament a aquella atmosfera de celebració i comunitat.