Habitatges Trinitat Nova
(Barcelona | Trinitat Nova - Barcelonès)

Barcelona - Habitatges Trinitat Nova

Barcelona - Habitatges Trinitat Nova (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorManuel Ruisánchez
Situació Aiguablava / Plaça de l'Aire
Dins del projecte de construcció d'habitatge social al barri de Trinitat Nova, l'any 2005 es va inaugurar la primera fase, seguint el projecte elaborat per Ruisánchez Arquitectes. El conjunt està format, bàsicament, per un gran bloc lineal, de planta baixa i cinc pisos, i quatre torres, de planta baixa i set pisos, amb algunes unitats complementàries entremig. Les façanes tenen una fulla interior de maó i una altra exterior de panells prefabricats, mentre que els buits es desenvolupen darrere de terrasses amb persianes de lames horitzontals d'alumini, les quals constitueixen un dels elements estètics dominants.

El projecte va rebre el Premi Habitatge Social de Catalunya de l'any 2008.