Biblioteca de la Zona Nord
(Barcelona | Torre Baró - Ciutat Meridiana - Vallbona - Barcelonès)

Barcelona - Biblioteca de la Zona Nord

Barcelona - Biblioteca de la Zona Nord (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorRafael Perera Leoz
Situació Vallcivera, 3 bis
Situada en un punt central, entre els barris de Vallbona, Torre Baró i Ciutat Meridiana, al sector més septentrional de Barcelona, conegut com la Zona Nord. Va ser inaugurada l'any 2009. Té una superfície de 1.462 m².

Va ser construïda en un solar de fort pendent, en el qual s'integra de forma natural fent l'efecte d'un mur de contenció que es fusiona amb la muntanya. El mantell vegetal que conforma la coberta contribueix decisivament a aquesta integració. La façana està feta amb lames d'acer inoxidable microperforat col·locades de forma aleatòria, les quals li proporcionen un aspecte translúcid. El perfil poligonal de la seva planta es pot resseguir a través de la terrassa correguda que l'envolta. L'ascensor que facilita l'accés des del carrer conforma un element exempt que adquireix un fort protagonisme dins del conjunt de l'obra.