Museu d'Història de Sabadell
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Museu d'Història (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

TipusMuseu
AutorJosep A. Obradors
Situació Sant Antoni, 13
El Museu d'Història va ser fundat l'any 1931 amb el nom de Museu de la Ciutat. Tenia col·leccions d'arqueologia, de paleontologia i d'art. L'any 1971 queda constituït definitivament com a Museu d'Història.

El Museu posseeix un fons important de material arqueològic de diferents èpoques, sobretot de la prehistòria, procedent de jaciments i d'excavacions fetes a la ciutat i a la comarca.

L'any 1859, el fabricant sabadellenc Antoni Casanovas (que també fou batlle de la ciutat), va fer construir el casal que ocupa ara el museu al carrer de Sant Antoni. Es tracta d'una construcció mixta, on hi havia una part residencial i una altra d'industrial (la del darrere, que dona al pati). Al llarg de la història ha estat seu de diferents institucions.