Casa del carrer Montseny, 76
(L'Hospitalet de Llobregat | La Torrassa - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Montseny, 76 (Foto: Anna Corcoll, 2021)

EstilArt Decó
AutorAugust Miret Baldé
Situació Montseny, 76
Edifici en cantonada, construït cap a l'any 1929. El seu estil ens remet als models art déco que es prodigaven a l'Europa de l'època, tot i que a Catalunya van tenir un escàs impacte. El cos semicilíndric del xamfrà és una solució emprada molt sovint en els edificis d'aquest estil, igual que els elements formals geomètrics, les pilastres acanalades o el marcat component vertical de les obertures.

Va ser projectat per August Miret Baldé, que va ser arquitecte municipal de Granollers i col·laborador del seu oncle polític, Manuel Joaquim Raspall. Va morir l'any 1981.