Pont d'en Jordà
(L'Hospitalet de Llobregat | La Torrassa - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Pont d'en Jordà (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusPonts i aqüeductes
AutorSantiago Rubió, eng.
Situació Ronda de la Via, s/n
Pont de ferro que travessa la via del metro per unir els barris de la Torrassa i Santa Eulàlia, fins llavors aïllats per la infraestructura ferroviària. La seva construcció va ser impulsada per Josep Jordà i Polls, efímer alcalde de la ciutat a la caiguda de la dictadura de Primo de Rivera i posteriorment regidor, que vivia molt a prop. Va ser construït per la Maquinista Terrestre y Marítima, i inaugurat l'any 1935.

Es tracta d'un pont del tipus truss bridge o pont en gelosia, formats per estructures de càrrega d'acer laminat, unides en aquest cas utilitzant la tècnica del reblonat i un cordó superior de tipus parabòlic.