Can Colom
(L'Hospitalet de Llobregat | Santa Eulàlia - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Can Colom

L'Hospitalet de Llobregat - Can Colom (Foto: Anna Corcoll, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Can Colom (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1913)

Situació Carrer de Martí i Codolar, 2-4
Antiga masia, construïda originalment al segle XVIII tot i que va ser molt transformada, probablement cap a la fi del segle XIX i que ha estat restaurada modernament. Va fer funcions de segona residència de la família barcelonina dels Colom. Com podem observar en la fotografia que adjuntem, de l'any 1913, la casa estava situada en un entorn sense urbanitzar i comptava amb un ampli jardí.

Té com a elements més característics la torratxa de planta quadrada, la tribuna d'arcs ogivals i la capella annexa, de tipologia neogòtica, tots ells elements afegits al cos original en la reforma de finals del XIX. Restaurada, així com el seu entorn, per Meritxell Inaraja el 2009.