Font de la plaça Espanyola
(L'Hospitalet de Llobregat | La Torrassa - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Font de la plaça Espanyola

L'Hospitalet de Llobregat - Font de la plaça Espanyola (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça Espanyola
Situada al mig de la plaça Espanyola, va ser construïda l'any 1905, tal com s'explica en les dues làpides de pedra que té incrustades. En elles s'explica que, aquell any, diversos propietaris van pagar les obres d'instal·lació i la van cedir gratuïtament a l'Ajuntament, amb l'objectiu de proveir d'aigua als veïns del nou barri de la Torrassa. És de planta octogonal i està constituïda d'un sòcol de granit, on hi ha adossades dues piques, un cos de maó vist amb les aixetes, i un barret de pedra amb una coberta cònica de peces de ceràmica de dos colors, disposades en forma d'escata de peix, des de la qual emergeix una llança de ferro forjat.