Casetes Borràs
(L'Hospitalet de Llobregat | La Torrassa - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Casetes Borràs

L'Hospitalet de Llobregat - Casetes Borràs (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorRamon Puig Gairalt
Situació Carrer del Progrés, 146, 148-150 i 152
Conjunt de 31 casetes d'una sola planta que ocupen gairebé la meitat de l'illa, delimitades per tres carrers, amb dos xamfrans, i distribuïdes en tres grups mitjançant dos corredors que les travessen de punta a punta. Aquesta distribució tan atapeïda d'habitatges petits, d'uns 40 m², s'ha considerat com una solució d'urgència amb l'objectiu d'evitar el barraquisme, però consolidava un prototipus d'urbanisme d'alta densitat que va acabar fent-se extensiu a tot el barri. La promoció va ser duta a terme per la família del famós actor Enric Borràs i la planificació la va dur a terme Ramon Puig Gairalt, l'any 1923.