Teatre Joventut
(L'Hospitalet de Llobregat | Collblanc - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Teatre Joventut (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilArt Decó
AutorRamon Puig Gairalt
Situació Carrer de la Joventut, 2-10
Concebut originalment com a cinema, va estar en funcionament com a tal fins que va haver de tancar, com tants altres, per manca de públic. L'Ajuntament va decidir llavors rehabilitar-lo com a teatre, el qual va alçar per primer cop el teló l'any 1991.

És un edifici conceptualment racionalista, amb un marcat predomini de la línia recta, llevat del contrapunt de la tribuna semiel·líptica que centra la façana, però molt proper als postulats estètics de l'Art Déco. Té moltes semblances amb el desaparegut cinema Romero, situat al carrer Martí i Julià, obra projectada també per Ramon Puig Gairalt el mateix any 1931.