Mural L'Hospitalet és diversitat
(L'Hospitalet de Llobregat | Collblanc - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Mural L'Hospitalet és diversitat (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorYoseba Muruzábal
Situació Carrer Riera Blanca, 46
Per dignificar una mitgera que dona al carrer Riera Blanca, el límit administratiu que separa l'Hospitalet de Barcelona, l'Ajuntament va encarregar un mural -mitjançant l'associació Rebobinart- a l'artista gallec Yoseba Muruzábal (O Temple -Cambre-, 1984). L'obra pretén ser una al·legoria de la diversitat de procedències i de cultures que representa l'Hospitalet. Un castell aixecat per una munió de personatges infantils televisius (des dels anys vuitanta fins als nostres dies) representa el creixement d'una ciutat a través de l'esforç de gent molt diversa. El cel pintat que fa de fons tendeix a confondre's amb el cel real que emmarca la mitgera i contribueix a centrar l'atenció en els personatges del castell.